Utbildningar

Grundläggande bokföring. 20h ( 4h x 5 tillfällen)

Smågrupper ca 10 pers företag m 1-3 anst En grundläggande utbildning för den som vill göra mer av de löpande uppgifterna i sitt företags bokföring alternativt för att förstå de rapporter man får från sin bokföringsbyrå och kunna ställa rätt frågor. Vi kommer att gå igenom grundläggande principer i bokföringen, lagar och regler kring bokföring, skatter och moms. Genomgång av reglerna kring hantering och utformning av kundfakturor och den nya kassalagen Under kursen går vi igenom ett antal övningsuppgifter för att deltagarna skall få prova på olika typer av bokföringshändelser som kan uppkomma under året.

E-bokföring (5h)

Smågrupper ca 10 pers företag m 1-3 anst För dig som inte vill investera i ett bokföringsprogram gör utvecklingen av internettjänster det möjligt att hantera sin bokföring på internet via din internetbank. Prova på att bokföra i Speedledger som är ett webbaserat bokföringssystem som kopplas direkt till ditt konto i banken. Samarbetar med de flesta bankerna och kan läggas som en extratjänst i internetbanken. Praktiskt arbete i webbaserat testföretag.

Individuell coachning

Som fortsättning på grundkursen med syfte att få deltagaren att våga sköta sin löpande bokföring själv. Stärker konkurrenskraften genom minskade bokföringskostnader och ökad ekonomisk insikt. Genomförs hos deltagaren skarpt i dennes eget bokföringssystem vid ett antal tillfällen under ett år.